28
April
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Åbn op for dagslyset i din bolig – og slip for at flytte

Den rigtige beliggenhed er alfa omega for enhver husejer. Men hvis boligen er nedslidt, træt og for lille kan den gamle bolig med professionel hjælp forvandles og få nyt liv.
VELUXPageContent

Det gjorde Jan Brix, og med en arkitekts assistance blev hans gamle 50’er-hus på kreativ vis helt forvandlet, så alle familiens boligdrømme blev opfyldt.

”Man kunne åbne op mellem stueetagen og 1. salen og skabe sammenhæng, lys og luft i boligen”. Det forslag var Jan Brix formentlig ikke selv kommet på. Men det gjorde hans arkitekt, som så på det trætte hus med friske, professionelle og kreative øjne. Det viste sig at være en fornuftig investering, for huset var ikke udnyttet ordentligt og familien syntes, det var på vej til at blive for småt, da man ventede familieforøgelse.

- Det kan være svært at se mulighederne i den gamle bolig, når man har boet der i mange år. Og så kan de nyopførte huse i boligannoncerne virke meget tiltrækkende. Men når huset ligger det rigtige sted, som det er tilfældet med vores bolig, kan jeg kun anbefale, at man i stedet undersøger den gamle boligs muligheder, inden man sætter til salg. Vi har forvandlet vores gamle hus totalt og har fået den bolig, vi altid har drømt om – og så er husets værdi steget. Så jeg er virkelig glad for, at vi ikke solgte, siger Jan Brix.

Boligens stueplan var flot istandsat, men familien brugte ikke 1. salen meget, fordi den var mørk, trang og dårligt indrettet. I samråd med arkitekten besluttede familien sig for at gennemrenovere 1. salen. Der kom hele 17 nye VELUX ovenlysvinduer i taget, og samtidig blev der åbnet op mellem husets to etager. Det har skabt en helt ny fornemmelse af levende sammenhæng i boligen, og nu kan familien, ifølge Jan Brix, igen ’trække vejret’, nyde udsigten og udfolde sig i dagligdagen.

Tænk i langsigtede boligforbedringer
- Denne ombygning er et rigtigt godt eksempel på, at det kan betale sig at tænke ud af boksen. Alt for mange ser ikke mulighederne i deres eksisterende bolig og flytter i stedet. Og renoveringsprojekter kan også virke uoverskuelige. Det behøver dog ikke være besværligt at tænke bolig på en ny måde, og der er god hjælp at hente hos både arkitekter og tømrermestre. Vi oplever faktisk, at mange boligejere med succes giver deres boliger nyt liv med relativt enkle renoveringer, siger Jesper Salskov Jensen direktør i VELUX Danmark A/S.

Boligpriserne er endnu ikke kommet sig ovenpå finanskrisen, og det kan være svært at sælge sin bolig til en ordentlig pris i disse år. Renovering kan derfor være nøgleordet, når de nye boligdrømme skal opfyldes. Realkredit Danmark anbefaler forskellige forbedringer alt afhængigt af boligens alder. Med et tidstypisk hus fra 50’erne, som Jan Brix ejer, er det for eksempel meget værdifuldt at udskifte det lille køkken med et åbent, lyst køkkenalrum.

Renoveringen af familien Brix’ hus betød, at den traditionelle, aflukkede rødstensvilla blev forvandlet til en nutidig, funktionel og lys bolig. Det unikke lysindfald i åbningen mellem de to etager kompenserede for, at køkkenets tidligere dobbeltdøre ud til husets terrasse blev nedlagt, hvilket tidligere stod for størstedelen af rummets tilførsel af dagslys. Og på trods af, at der ikke længere er udsigt til haven, så er Jan Brix ovenud tilfreds med køkkenets nye udseende, der har skabt et rum med mere lys, luft og liv.

Det er ikke til at spotte, at familien Brix’ hus er fra 1950’erne. Det er blevet nutidigt med masser af lys, luft og rum til alle.
 
Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com

Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com. Klik her for at modtage VELUX Nyheder.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk og veluxshop.dk
Følg VELUX Danmark på facebook.com/VELUXDanmark